Voor inzameling van autobanden

Sinds 2004 is de inzameling van autobanden verplicht voor zowel producenten als importeurs. Daarbij maken ze vaak gebruik van onze diensten. Wij zijn Euroband en wij zijn een door de BEM gecertificeerd inzamelingsbedrijf. Dat betekent dat we bij u langskomen om autobanden op de correcte manier op te halen. Daarna worden ze door onze keurmeesters gesorteerd. Een deel wordt direct verwerkt door middel van granulatie, uiteraard geschiedt dit op milieuvriendelijk wijze. Een ander deel wordt, al dan niet voorzien van een nieuw loopvlak, doorverkocht aan het buitenland. Met hergebruik kunnen we het milieu een handje helpen en betaalt u niet te veel voor een nieuwe band.

Waarom is inzameling nodig?

Sinds 2004 zijn er nieuwe regels voor het ophalen, sorteren en verwerken van oude autobanden. Dit geldt voor personenwagenbanden, al dan niet geplaatst onder bedrijfswagens, caravans of aanhangwagens. Producenten en importeurs zijn verantwoordelijk voor een verantwoorde inname en verwerking. Wij zijn een BEM-gecertificeerd bedrijf voor inzameling en halen bij onder meer bandenservicebedrijven, garages en gemeenten iedere oude band op. Wat bruikbaar is, wordt doorverkocht. Wat onbruikbaar is, wordt op milieuvriendelijke wijze verwerkt. Wij kiezen hierbij voor granuleren, wat duurzamer is dan autobanden naar de cementovens brengen.

Wat betekent inzameling voor u?

Wanneer u met ons samenwerkt, dan betekent dit het volgende voor u:

  • Autobanden die onder de nieuwe regeling vallen, worden kosteloos bij u opgehaald
  • Wij garanderen u een snelle en vooral correcte afhaalservice
  • U ziet altijd dezelfde chauffeur, zij hebben vaste routes
  • Ook kunnen we voor de inzameling een gratis, brandveilige bandencontainer plaatsen op uw eigen terrein
  • Ons bedrijf is erkend en gecertificeerd door branchevereniging VACO

inzameling autobanden

Wilt u meer over weten de inzameling van autobanden? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. We vertellen u graag meer over de voordelen van met ons in zee gaan.

Ook duurzaam ondernemen?

Wilt u ook groen en duurzaam ondernemen? Schakel ons dan in voor de inzameling van oude banden. Onze autobanden krijgen een tweede leven of worden op milieuvriendelijke wijze verwerkt. Wilt u hieraan meewerken? Dan kunt u meer informatie opvragen of een afspraak maken via 0183-505047. Liever een mail sturen? Dan kunt u het online contactformulier op onze website gebruiken. We hopen dat u met ons het milieu een handje wilt helpen. Een beter milieu begint bij uzelf en de inzameling van autobanden.