De bandenspecialist

Bent u op zoek naar gebruikte banden voor uw auto, vrachtwagen of motor? Dan bent u bij Euroband aan het juiste adres. Met ons uitgebreide en internationale netwerk kunnen wij u aan alle mogelijke banden helpen. Wij kunnen u niet alleen helpen met de aanschaf van een gebruikte band, maar we leveren ook nieuwe voor uw bolide. Door het hergebruik van bijvoorbeeld autobanden bent u niet alleen goed bezig voor het milieu. Het is ook zeer gunstig voor uw portemonnee. Wilt u ook van deze win-winsituatie profiteren?

De aanschaf van gebruikte banden

Wanneer u met uw auto rijdt, is slijtage onvermijdelijk. De banden, die direct met de weg in contact staan, zijn hierop geen uitzondering. Om ervoor te zorgen dat u grip blijft houden op de weg bent u verplicht om een profiel van minimaal 1,6 mm te hebben.

Wanneer u op zoek bent naar een alternatief voor de dure nieuwe autobanden die u bij de dealer kunt aanschaffen, dan kunnen wij u helpen. Kiest u voor het gebruikte alternatief, dan bent u verzekerd van het volgende:

  • Gunstige prijs
  • Goed voor het milieu, wij hergebruiken en recyclen zoveel mogelijk
  • Minimaal 5 mm profiel, een nieuwe band heeft 8 mm

Bij Euroband heeft u al vanaf 20 euro banden voor uw voertuig. Dit is inclusief montage, balanceren, verwijderingsbijdrage, een nieuw ventiel, btw en garantie.

gebruikte banden

De voordelen voor het milieu

Koopt u uw banden bij ons, dan maakt u de juiste keuze. Met ons nationale en internationale netwerk zorgen wij ervoor dat de autobanden die wij ophalen op de correcte wijze worden verwerkt. Zo’n 35% van de gebruikte banden kan opnieuw worden gebruikt. Deze hebben nog genoeg profiel om enige tijd te kunnen rijden. De overige 65% laten wij granuleren. Zo kunnen de grondstoffen voor het grootste deel worden hergebruikt. Hoewel het goedkoper is om de gebruikte band in zijn geheel te laten verbranden, doen wij dit niet. Hierin zijn wij uniek in Nederland.

Wilt u meer informatie?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Of u nu vragen heeft over gebruikte autobanden, motorbanden of vrachtwagenbanden, wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze medewerkers om erachter te komen wat wij voor u kunnen doen. U kunt ons telefonisch bereiken via 0183-505047. Wanneer u een offerte wilt ontvangen voor de meest geschikte banden, dan kunt u ook het formulier op de website invullen. Wij laten u dan zo snel mogelijk weten wat de kosten zijn om uw auto van nieuwe gebruikte banden te voorzien.