Specialist in gebruikte auto banden

Van gebruikte auto banden wilt u wel zeker weten dat ze nog in goede staat zijn. Zo moet het loopvlak nog te gebruiken zijn. Wanneer u auto banden koopt bij Euroband, dan weet u zeker dat u kwaliteit geleverd krijgt en dat u daar geen cent te veel voor betaalt. Wij verkopen tevens gebruikte velgen en banden voor motoren, landbouwvoertuigen en trucks. Ook kunt u ons vragen voor het uitlijnen van de wielen, de apk of onderhoud aan uw auto. Wij kunnen u van dienst zijn, of u nu een nieuwe of gebruikte auto heeft.

Aandachtspunten bij aankoop band

Onze keurmeesters controleren alle gebruikte auto banden en sorteren ze. Een deel gaat direct naar de verwerkingsplaats. Een ander deel kan direct hergebruikt worden of wordt voorzien van een nieuw loopvlak. We geven u een paar tips, wanneer u een nieuwe of tweedehands bandenset moet aanschaffen:

 • Pak de handleiding van uw voertuig erbij en kijk welke bandmaten en –typen aanbevolen worden. Of zoek uit wat de bandencode is. Onze vakmensen kunnen u helpen deze te interpreteren.
 • We adviseren u om direct een volledige set te kopen en alle exemplaren te vervangen.
 • Vergeet u ook niet het reservewiel in de kofferbak van de auto te controleren en te vervangen?
 • Gloednieuwe banden moet u rustig inrijden in verband met het gladde laagje op het rubber. Dit komt uit de fabriek, maar slijt na zo’n 600 kilometer af.
 • Zorg voor het juiste onderhoud, zeker bij een gebruikte auto band. Vul de banden met voldoende lucht of stikstof, dat voorkomt slijtage en er wordt minder benzine verbruikt.

Gebruikte auto banden

Redenen om voor ons te kiezen

Er zijn meerdere bedrijven die bandensets en velgen verkopen. Daarom doen wij iedere dag opnieuw ons best om onze klanten ervan te overtuigen dat wij de beste keuze zijn. We vinden het belangrijk om ons te onderscheiden van onze concurrenten en dat doen we onder meer:

 • Door duurzaam te werken, gebruikte banden in te zamelen en vervolgens te hergebruiken of op milieuvriendelijke wijze te verwerken
 • Met ons enorme assortiment van soms wel 60.000 stuks op voorraad
 • Door ons niet alleen te richten op auto’s, maar ook trucks, tractoren en motoren
 • Door erkend en gecertificeerd te zijn door de VACO (branchevereniging voor bandenspecialisten)
 • Met ons vrijblijvende advies en messcherpe offertes voor de laagste prijzen

  Schakel ons gerust in

  Heeft u interesse in onze (tweedehands) producten, onze uitstekende service of ruime aanbod aan diensten? Dan horen wij graag van u! U kunt contact met ons opnemen door een bericht te sturen via ons online contactformulier dat u op de site vindt. Wilt u liever een van onze vakmensen persoonlijk spreken, dan kunt u bellen naar 0183-505047. We staan u graag te woord over onze gebruikte auto banden.