Groot assortiment aan landbouwbanden

Euroband B.V. kan vrijwel elke gewenste landbouwband binnen korte tijd leveren.

Landbouwbanden moeten onder wisselende werkomstandigheden opereren. Bij natte omstandigheden mag de tractor niet in de drassige bodem wegzakken en bij het oogsten moet de gewasbeschadiging beperkt blijven.

Meer en meer krijgen landbouwvoertuigen een multifunctioneel karakter, met meerdere banden/wielenset per voertuig. Bij landbouwbanden is een lage rolweerstand, goed draagvermogen, optimale trekkracht en een minimale bodemdruk belangrijk. Ook de introductie van radiaalbanden voor landbouwvoertuigen is een groot succes geweest.

Bij een landbouwband moet er eigenlijk een compromis gesloten worden. Dit heeft met name betrekking op trekkracht vs. insporing, of rijden op land vs. weg. Brede banden met speciale profielen en een sterk karkas moeten een balans vinden voor optimale prestaties op het land en snelheid op de weg.

De keuze voor de juiste band is dus niet zomaar gemaakt. Euroband B.V. kan u als specialist adviseren over de juiste band voor bv. uw tractor of banden voor tuinbouw- en weidemachines.

Wilt u een offerte voor landbouwbanden, dan kan dit gemakkelijk door het formulier in te vullen.

U ontvangt dan zo snel mogelijk een prijsopgave.

Landbouw

Landbouwband

Landbouwbanden

foto_landbouwband_2012_2