Onderhoud en APK verzorgen

Euroband B.V. kan voor alle merken auto’s het complete onderhoud voor u verzorgen, inclusief de APK.

De APK is in heel Europa wettelijk verplicht. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en de daarvan afgeleide regelingen. Bij de APK wordt de auto getest op veiligheid en milieueisen. Zo moeten de remmen goed zijn en mag de auto niet teveel vervuilende stoffen uitstoten.

De frequentie van de APK voor personenauto’s en lichte bestelauto’s die op benzine rijden gaat omlaag. De eerste keer na vier jaar, daarna elke twee jaar en na acht jaar jaarlijks. De nieuwe regeling gaat in op 1 januari 2008 en geldt voor auto’s vanaf bouwjaar 2005.

Voor auto’s die op diesel of LPG rijden blijft, vanwege de verkeersveiligheid en het milieu, de huidige frequentie gehandhaafd, dus de eerste keer na 3 jaar, daarna jaarlijks. Dit geldt ook voor personenauto’s en lichte bestelauto’s van voor bouwjaar 2005.

foto_apk_2012_3

foto_apk_2012_1

Per 1 januari 2008 wordt de APK voor oldtimers (auto’s van voor 1960) afgeschaft, en tegelijkertijd wordt de APK-frequentie voor auto’s ouder dan 30 jaar om de twee jaar.

De RDW stuurt autobezitters een herinnering voor de APK. U blijft echter zelf verantwoordelijk voor het ook echt laten keuren van de wagen. U kunt de APK laten doen bij garagebedrijven en keuringsstations in Nederland die door de RDW zijn erkend.

Ondanks de keuring is het verstandig de auto regelmatig te laten controleren en goed te onderhouden zodat het rijden in de auto veilig is. Meer informatie over APK is te vinden bij de RDW.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor het onderhoud van uw auto of een APK keuring, dan kan dit gemakkelijk door het formulier in te vullen.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

RDW erkend